Skip to main content

zondag 12 mei 2024

Johan Schmidt

Johan Schmidt heeft de internationale pianowereld veroverd, zowel om zijn persoonlijkheid als om zijn muzikale expressie, die zowel artistiek diepgaand als technisch meesterlijk is.

Johan Schmidt was leerling van Eduardo del Pueyo en heeft zich daarna vervolmaakt bij Karl-heinz Kemmerling. Hij heeft diverse onderscheidingen in de wacht gesleept op tal van internationale wedstrijden, zoals de vierde prijs van de Koningin Elisabethwedstrijd, de eerste prijs in de Callaswedstrijd (Athene), de derde prijs in de Internationale Tsjaikovski Wedstrijd (Moskou), de eerste prijs in de Wedstrijd van Japan (Tokio) en hij is laureaat van de “Van Cliburn International Piano Competition” (Fort Worth). Johan Schmidt heeft de onderscheiding “Prijs Leonardo Da Vinci” in de wacht gesleept die door de Rotary Club wordt uitgereikt aan een jonge Europese musicus.

Als solist speelt hij regelmatig met toonaangevende orkesten uit België (Nationaal Orkest van België, Philarmonique de Liège en het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen) en het buitenland, zoals : Het New Japan Philharmonic Orchestra, het Athens Philharmonic Orchestra, het Berlin Radio Symphony Orchestra, het Ukraine Symphony Orchestra, het Orkest van de RTL en het Orchestre National de France.

Johan Shmidt heeft verschillende cd’s op zijn naam staan en is hoogleraar aan het Muziekconservatorium van Bergen en geeft master classes in verschillende Europese landen, alsook in China (Universiteit van Qindao).