Skip to main content

Johan Schmidt

Johan Schmidt

Johan Schmidt was leerling van Eduardo del Pueyo en heeft zich daarna vervolmaakt bij Karl-heinz Kemmerling. Hij heeft diverse onderscheidingen in de wacht gesleept op tal van internationale wedstrijden, zoals de vierde prijs van de Koningin Elisabethwedstrijd, de eerste prijs in de Callaswedstrijd (Athene), de derde prijs in de Internationale Tsjaikovski Wedstrijd (Moskou), de eerste prijs in de Wedstrijd van Japan (Tokio) en hij is laureaat van de “Van Cliburn International Piano Competition” (Fort Worth). Johan Schmidt heeft de onderscheiding “Prijs Leonardo Da Vinci” in de wacht gesleept die door de Rotary Club wordt uitgereikt aan een jonge Europese musicus.

Als solist speelt hij regelmatig met toonaangevende orkesten uit België (Nationaal Orkest van België, Philarmonique de Liège en het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen) en het buitenland, zoals : Het New Japan Philharmonic Orchestra, het Athens Philharmonic Orchestra, het Berlin Radio Symphony Orchestra, het Ukraine Symphony Orchestra, het Orkest van de RTL en het Orchestre National de France.

Johan Shmidt heeft verschillende cd’s op zijn naam staan en is hoogleraar aan het Muziekconservatorium van Bergen en geeft master classes in verschillende Europese landen, alsook in China (Universiteit van Qindao).

Programma

  • 10u30: verwelkoming met koffie en -koeken.
  • 11u: concert
  • Na het concert: gulle receptie

Playlist:

Johannes Brahms: 3 Intermezzi op 177 

Allegro moderato
Andante non troppo e molto espressionne 
Andante con moto

Franz Liszt:

La vallée d'Oberman
Paraphrase sur un air de Rigoletto
Rêve d'amour 

Consolation nr. 3
Dante sonate 

Evenement-informatie

Startdatum 12 mei 2024 10:30
Max. deelnemers 150
Ingeschreven 50
Vrije plaatsen 100
Prijs per persoon €15,00
Locatie Sint-Martinuskerk

Wij accepteren geen inschrijvingen meer